Materiale
Furniture Vision folosește în producția de mobilier și în amenajările interioare o varietate de materiale, accesorii, tehnologii și utilaje, convenționale sau mai putin convenționale, pentru a putea rezolva cerințele proiectelor dumneavoastră.
Următoarele materiale, pot fi utilizate, separat sau împreună, pentru a creea un ambient unitar, personalizat, unicat, așa cum l-ați proiectat. Materialele prezentate sunt o parte din cele folosite în producție, ele încercând să vă ofere o imagine asupra multitudinii de posibilități din care puteți alege. Aceste materiale folosite în industria mobilei și nu numai, depășesc adeseori limitele imaginației.
Corian®
Corian® de la DuPont™ este un material compozit solid, neporos, compus din minerale naturale, răşină acrilică si pigmenţi netoxici. Datorită următoarelor sale caracteristici, Corian® oferă o gamă variată de posibilități în proiectare și în execuția elementelor de mobilier modern, neconformist, a mobilierului și placărilor cu caracter unitar, monobloc. Este un material termoformabil, putând lua forme și dimensiuni variate, în funcție de imaginația proiectantului, a designer-ului sau arhitectului.
Principalele caracteristici sunt:
• Rezistența la factori mecanici si chimici, fără modificări de formă sau consistență
• Material solid, neporos, fără capilaritate sau microfisuri
• Nontoxic, utilizabil în industria alimentară sau medicală
• Lipituri și îmbinări aproape invizivile
• Se poate repara, recondiționa, refinisa mat sau lucios
• Poate fi translucid
• Este termoformabil tridimensional
Hanex®
Este un material compozit acrilic premium care pune în valoare echilibrul perfect între funcție și formă. Este alcătuit din metacrilat de metil (MMA), polimetilmetacrilat (PMMA), trihidrat de alumină și alte substanțe speciale care îi conferă calitate și frumusețe atemporală. Datorită acestei compoziții, Hanex dobândește o serie de proprietăți ce îl transformă într-unul dintre cele mai versatile materiale pentru amenajări interioare:
• Termoformabilitate tridimensională
• Translucență
• Îmbinări invizibile
• Posibilitatea gravării unor modele pe suprafață
• Posibilitatea realizării unor inserturi de culori diferite
Procesul exclusiv de fabricație utilizează echipamente și materiale high-tech, astfel încât materialul compozit acrilic HANEX este meticulos conceput și executat pentru a rezista chiar și celui mai riguros tratament. Hanex este obținut folosind o tehnologie unică de prelucrare, și anume Double Belt Casting Unit. Aplicarea presiunii și controlul temperaturii de către banda de turnare superioară și inferioară maximizează uniformizarea compoziției, controlul grosimii, lucrabilitatea materialului, rezultând un produs cu o calitate premium.
HPL
HPL (high-pressure laminates) este un material sub formă de folie/placă de grosimi variate folosit pentru acoperirea decorativă a plăcilor nefinisate cu diverse decorațiuni.
HPL-ul este un compus format pe bază de hârtie și rășini fenolice. Rezultatul îl reprezintă foi de material foarte rezistent în dimensiuni diferite și cu grosimi între 0,5 și 25mm. Foaia de decor este în mod uzual print de înaltă definiție pe hârtie specială, care reproduce culori uni, lemne, roci, modele abstracte sau desene personalizate. HPL este un material perfect pentru suprafeţe care necesită o durabilitate şi o rezistenţă deosebită la impact.
MDF & HDF
Bazat pe același procedeu de prelucrare al fibrelor lemnoase, MDF sau HDF, sunt plăci ce se pot folosi în execuția de mobilier, de elemente decorative, amenajări interioare sau pentru punerea în practică a diverselor concepte de design modern sau clasic. Este un material ce se poate finisa direct prin vopsire, lăcuire, melaminare sau furniruire.
Comparativ cu PAL-ul care are densitatea de 160-450 kg/m³, MDF-ul are densitatea de 600-800 kg/m³ și HDF-ul are densitatea de 600-1450 kg/m³.
PAL
Materialul ideal pentru amenajări interioare orizontale sau verticale, pentru obiecte de mobilier, de exemplu pentru fronturi, rafturi, dulapuri sau placarea pereților.
PAL-ul simplu
Este un produs des folosit în industria mobilei, realizat prin presarea la temperaturi înalte a așchiilor de lemn, resturilor din fabricarea de cherestea sau chiar rumeguș, împreună cu o rășină sintetică specială sau un liant adecvat. La interior se folosesc particule de dimensiuni mai mari, iar în stratul exterior se folosesc particule mult mai fine. Particulele fine de la exterior cresc rezistența la zgârieturi și totodată conferă o ușurnță în procesare. Adezivul folosit la fabricarea PAL-ului poate să difere, în funcție de calitatea pe care trebuie să o aiba PAL-ul:
• rășina ureoformaldehidice, pentru utilizare simplă și costuri reduse; o Rășini ureaoaminice, pentru rezistență la apă;
• rășini fenolformaldehidice, pentru utilizare la exterior.
PAL melaminat
Melaminarea se face prin aplicarea unei folii speciale de furnir sintetic, în difverse nuanțe (UNI sau imitație de lemn) în diferite structuri:
• Lucioasă;
• Netedă;
• Mată;
• Texturată;
• Fibră lemnoasă.
Melamina este aplicată doar pe partea superioară și inferioară a PAL-ului, marginile fiind “sigilate” cu canturi speciale:
• Folie melaminată (aplicare cu feonul sau fierul de călcat) – folosită din ce în ce mai rar;
• Cant ABS (aplicat cu mașini speciale, cu adeziv topit la temperaturi cuprinse între 160 și 210 grade).
Din PAL poate fi produs atat mobilierul custom, cât și mobilierul de serie. PAL-ul este folosit preponderent pentru următoarele tipuri de mobilier: living, dormitor, dressing, dulapuri simple sau cu uși glisante, mobilier pentru spații comerciale, birouri, farmacii etc. Nu este recomandată folosirea PAL-ului în spații umede, în special în baie.
PLEXIGLAS®
Plăcile din Plexiglas transparent sunt utilizate ca înlocuitor al sticlei și sunt mai ușoare și mai transparente decât aceasta. In plus, sunt mult mai rezistente la șocuri și la impact, aspect esențial în construcția avioanelor. Plăcile de Plexiglas reprezintă o soluție pentru o firma luminoasa, un stand expozițional sau un semn publicitar, un laminator transparent, o protecție la utilajul de lucru. O soluție foarte răspândită este folosirea plăcilor acrilice extrudat pentru aceste aplicații. Spre deosebire de geamurile din sticla, placile acrilice se pot prelucra (taia, gauri, freza, greva) cu sculele si utilajele folosite in prelucrarea lemnului. Placile acrilice (Plexiglas) se pot si transforma , printa, serigrafia. Plexiglas-ul este de 30 de ori mai rezistent decat sticla obisnuita.
Grosimi si aplicatii ale placilor plexiglas: placile Plexiglas au grosimi care pornesc de la 1,5 mm. La aceasta grosime, placile Plexiglas sunt folosite in special in productia de publicitate si in productia de mobilier. Aceleasi domenii de utilizare sunt preferate si in cazul grosimilor de la 2 mm la 6 mm, insa tot aici intra si aplicatiile de uz… casnic: polite, rafturi de frigider, sau geamuri pentru foisoare. Atunci cand au grosimi intre 8 mm si 12 mm, plăcile plexiglas sunt folosite cu precadere in aplicatii:
• în domeniul producției publicitare: litere volumetrice, totemuri, sigle luminoase și multe multe altele
• în domeniul construcțiilor si decorațiunilor: balustrade, vitrine, geamuri de protecție (atunci când policarbonatul compact nu este prima alegere)
• pentru dispozitive speciale, care necesita rezistenta la presiune înalta
Staron®
Staron® de la Samsung, este printre ultimii intrați pe piața de compozite și este un material cu finisaje diferite față de ceilalți competitori, dar e mai puțin cunoscut, atât în România, cât și în lume.
Contact
Furniture Vision pune la dispoziția clienților săi propria echipă de Project Manageri – arhitecți, designeri și ingineri – care planifică, coordonează și manageriază proiectele.
Contact us