Un ambient unitar, personalizat, unicat,

așa cum l-ați proiectat

Furniture Vision folosește în producția de mobilier și în amenajările interioare o varietate de materiale, accesorii, tehnologii și utilaje, convenționale sau mai putin convenționale, pentru a putea rezolva cerințele proiectelor dumneavoastră. Următoarele materiale, pot fi utilizate, separat sau împreună, pentru a creea un ambient unitar, personalizat, unicat, așa cum l-ați proiectat. Materialele prezentate sunt o parte din cele folosite în producție, ele încercând să vă ofere o imagine asupra multitudinii de posibilități din care puteți alege. Aceste materiale folosite în industria mobilei și nu numai, depășesc adeseori limitele imaginației.

Materiale compozite

Corian® de la DuPont™ este un material compozit solid, neporos, compus din minerale naturale, răşină acrilică si pigmenţi netoxici. Datorită următoarelor sale caracteristici, Corian® oferă o gamă variată de posibilități în proiectare și în execuția elementelor de mobilier modern, neconformist, a mobilierului și placărilor cu caracter unitar, monobloc. Este un material termoformabil, putând lua forme și dimensiuni variate, în funcție de imaginația proiectantului, a designer-ului sau arhitectului.Principalele caracteristici sunt:
- Rezistent la factori mecanici si chimici, fără modificări de formă sau consistență
- Material solid, neporos, fără capilaritate sau microfisuri
- Nontoxic, utilizabil în industria alimentară sau medicală
- Lipituri și îmbinări aproape invizivile
- Se poate repara, recondiționa, refinisa mat sau lucios
- Poate fi translucid
- Este termoformabil tridimensional


Link site DuPont Corian®
Link site Culori Corian®
Detalii tehnice Corian®


Aplicatii specifice și mai multe informații despre Corian găsiți aici.

Lemn masiv: esențe autohtone și exotice

Furnir: esențe autohtone și exotice

Plăci stratificate din lemn

HPL (high-pressure laminates)

Melamina (high-pressure laminates) este un material sub formă de folie/placă de grosimi variate folosit pentru acoperirea decorativă a plăcilor nefinisate cu diverse decorațiuni.


HPL-ul (High Pressure Laminate) este un compus format pe bază de hârtie și rășini fenolice. Rezultatul îl reprezintă foi de material foarte rezistent în dimensiuni diferite și cu grosimi între 0,5 și 25mm. Foaia de decor este în mod uzual print de înaltă definiție pe hârtie specială, care reproduce culori uni, lemne, roci, modele abstracte sau desene personalizate.

PAL ; MDF ; HDF: bazat pe același procedeu de prelucrare al fibrelor lemnoase, MDF sau HDF, sunt plăci ce se pot folosi în execuția de mobilier, de elemente decorative, amenajări interioare sau pentru punerea în practică a diverselor concepte de design modern sau clasic. Este un material ce se poate finisa direct prin vopsire, lăcuire, melaminare sau furniruire. Comparativ cu PAL-ul care are densitatea de 160-450 kg/m³, MDF-ul are densitatea de 600-800 kg/m³ și HDF-ul are densitatea de 600-1450 kg/m³.

Placi acrilice transparente sau translucide: PLEXIGLAS®.