Show all

Furniture Vision a realizat cea mai complexă structură tridimensională de Corian din lume pentru Therme București

Furniture Vision Therme Bucuresti2

Furniture Vision, firma românească de proiectare, producție și amenajări complexe de spații publice și private, a realizat pentru Therme București o serie de lucrări folosind aproape exclusiv DuPont™ Corian®. “Sunt convins că viitorul în domeniul amenajărilor (indiferent de destinația lor – public sau privat) aparține Corianului”, spune Silviu Dan, director general Furniture Vision. “Versatilitatea și performanțele lui fizice și estetice îl recomandă atât pentru lucrări de interior, cât și la exterior. Cu ajutorul Corianului, singurele limite sunt ale imaginației noastre.”

 

Furniture Vision Therme Bucuresti5

 

Arhitecți și designeri din întreaga lume apreciază DuPont™ Corian® ca fiind un material ce poate transforma cele mai ambițioase viziuni în realitate. Prin exploatarea calităților speciale ale materialului Corian – transparență, culori vibrante, termoformabilitate extraordinară – inovatorii creativi își pot pune în practică si cele mai îndrăznețe idei.

 

Furniture Vision Therme Bucuresti4

 

Silviu Dan declară: “Este cea mai de succes colaborare a noastră de la înființarea companiei. Am început cu construirea celor opt coloane de susținere din zona The Palm și am continuat cu cel mai ambițios proiect tridimensional de Corian din lume, peretele care desparte zona de vestiare și Galaxy de The Palm, o lucrare grandioasă de 100m lungime și 3,5m înălțime. În paralel am realizat pentru Therme București numeroase alte lucrări: placarea scării din The Palm cu Corian, inelele de protecție din jurul palmierilor, mobilierul de la pool bar și jacuzzi bar, mobilier în zona de băi și vestiare, peste 30 de info pointuri și semnalistică din zona toaletelor.

 

Furniture Vision Therme Bucuresti3

 

Pentru Furniture Vision, la finalul anului 2015 au fost trei luni cu două mari provocări.

Una dintre ele a fost finalizarea la termen a lucrărilor de la Therme: coloanele de rezistență, peretele tridimensional și toate celelelalte comenzi venite pe parcurs.

“Lucrăm la Furniture Vision de peste 2 ani cu Corian, îl recomandăm cu mult entuziasm tuturor clienților nostri, iar Therme Bucuresti ne-a oferit prilejul sa demonstrăm ce putem face cu acest material versatil. Mulțumim managementului acestui proiect de top că a avut încredere în noi, într-o firma românească, pentru a face istorie în designul interior.”

 

Furniture Vision Therme Bucuresti

 

Peretele tridimensional, proiectat de arhitecții Patricia Popescu și Petru Constantin, este un triumf al designului interior din România, o lucrare de o mare magnitudine, fiind realizat din 286 de matrițe (pentru care s-au folosit circa 40t de MDF) cu ajutorul cărora s-au termoformat aproape 400 mp de DuPont™ Corian® (din cei 900mp folosiți la întreg proiectul, adică suprafața a mai mult de trei terenuri de tenis). Producția și montarea lui au necesitat peste o mie de ore de muncă susținută, adaptarea inventivă a tehnologiilor existente de montare a Corianului pentru încadrarea în termenele solicitate de client. “Au fost trei luni de foc, iar în ultima lună ne-am descoperit cu toții resurse incredibile. S-a muncit susținut, 24 de ore din 24, eu personal am avut patru zile fără somn, dar, la final, când am vă zut totul terminat, m-am simțit mândru și fericit că am participat la un proiect de o asemenea magnitudine, că am realizat ceva unic în lume în acest moment.”, a declarat Silviu Dan, director general Furniture Vision.

 

Furniture Vision Therme Bucuresti2